Een marmeren plaat van 40x 30cm voor het tempereren van chocolade, maar ook geschikt voor het uitrollen van fondant, deeg of marsepein. Door chocolade te tempereren behoudt het zijn glans en knapperigheid na smelten. Met een marmeren plaat kun je volgens de 'tableer' methoden tempereren.
Dat gaat als volgt:
1. De chocolade smelten tot ongeveer 45C (bijv. via au-bain-marie).
2. Giet ongeveer 2/3 van de gesmolten chocolade op de marmeren plaat. De chocolade koelt af door met een spatel de chocolade constant in beweging te houden. Dit doe je tot dat de chocolade is afgekoelt tot 27C.
3. Voeg vervolgens beide delen chocolade samen in een bak en roer goed door. Als het goed is is de chocolade nu ongeveer 31,5C.
4. Belangrijk is dat je de chocolade goed door roert.
5. De chocolade is getempereerd en is klaar voor verwerking!
Specificatie:
- Afmeting marmeren plaat: 40 x 30 x 1,4(h) cm.
- Materiaal: marmer
- Gewicht: circa 5,65 kg
- Kleur: grijs