Het is geen Kerst zonder zelfgebakken Gingerbread koekjes! Deze heerlijke, gekruide gemberkoekjes volgens origineel Amerikaans recept zijn eenvoudig zelf te maken. Voeg alleen water, ei en boter toe aan de FunCakes mix. Bak een leuk gingerbread huisje of het traditionele gingerbread mannetje voor Kerstmis. Decoreer de koekjes met FunCakes icing. Ook leuk om samen met de kinderen te maken voor de feestdagen.
Belangrijkste kenmerken:
- Bak een leuk gingerbread huisje of de traditionele gingerbread man voor Kerstmis.
- Voeg slechts één ei, water en boter toe om de perfecte gingerbread koekjes te bakken.
- Versier de koekjes prachtig met FunCakes icing.
- Inhoud: 500 gram.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Kneed 500 g mix met 1 ei (50 g), 60 g (room)boter en 60 ml water tot een stevig deeg. Laat het deeg minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak (3 mm dikte) en steek de koekjes uit.
- Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ca. 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen en decoreer naar wens.
Ingrediënten:
- Tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, kruiden en specerijen (gember, kaneel), gebrande suiker, rijsmiddel: E500, E450.
Allergenen informatie:
- Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.
- Kan sporen bevatten van: ei, soja, melk, lupine.
Certificering: